Project overzicht

VVE Barnsteen: flinke besparing in modern appartementsgebouw

Besparen op de gemeenschappelijke energiekosten en binnen vijf jaar de investeringen in energiebesparing terugverdienen, was de heldere opdracht waarmee de Vereniging Van Eigenaren Barnsteen uit Rhoon naar Rienks EAP kwam.

Voor het gebouw, stammend uit 2000, wilde het VVE-bestuur graag een advies op maat, met als belangrijk uitgangspunt dat de energiebesparende maatregelen niet ten koste gaan van het comfort en het gevoel van veiligheid.

Na een inventarisatie van de wensen en een onderzoek naar het gebouw en het gebruik van de installaties, kwam Rienks EAP met een advies. Hieruit bleek dat er maar liefst 70% bespaard kan worden op de verlichting in de kelder. Daarnaast is een besparing mogelijk op de verwarming van de hellingbaan en de ventilatie. Voor een aantal van de gevonden besparingen is zelfs geen investering nodig. Ook het overstappen naar een andere energieleverancier brengt de energierekening omlaag.
Uit deze opdracht blijkt dat ook voor moderne appartementsgebouwen er een flinke energiebesparing mogelijk is. Dit is niet alleen interessant voor VVE’s, maar ook woningcorporaties, gebouwbeheerders en bedrijven kunnen hiervan profiteren. Rienks EAP komt daarom graag langs voor een advies op maat!