Nieuws overzicht

Proef dynamische LED-verlichting voor De Beeldenaar

De galerij van appartementencomplex De Beeldenaar wordt sinds kort bij wijze van proef gedeeltelijk verlicht door energiezuinige dynamische LED-verlichting. Een primeur, want het is voor het eerst dat deze verlichting wordt gebruikt op een galerij. De verlichting geeft mooi warm licht, is energiezuinig en gaat overdag uit. Daarnaast dimt de lamp als er niemand in de buurt, wat energie bespaart en minder lichtvervuiling geeft.


De Vereniging Van Eigenaren van De Beeldenaar kwam bij adviesbureau Rienks EAP met de vraag of de veertien jaar oude verlichting vervangen kon worden. Deze begon steeds meer gebreken te vertonen en kostte veel energie, omdat de lampen van ’s avonds tot ’s ochtends op vol vermogen brandden.

Samen met de verantwoordelijken van de VVE heeft Rienks EAP een pakket van eisen samengesteld. Aan de hand van deze eisen is er gekeken welke producenten geschikte armaturen in het assortiment hadden. Na het vergelijken van kwaliteit, prijs en mogelijkheden is de beste optie als proef geïnstalleerd. Deze wordt de komende weken getest.

Ook voor andere VVE’s en woningbouwverenigingen, die lagere energiekosten en een betere verlichting willen is deze dynamische verlichting een goede mogelijkheid. Rienks EAP komt graag langs om te adviseren welke oplossing voor uw galerij, parkeergarage of bergingsgang optimaal is.