Nieuws overzicht

Op naar 2014!

Rienks EAP kijkt terug op een boeiend 2013. Scholen, kantoren, Vereniging van Eigenaren en andere klanten gingen energie besparen dankzij maatwerkadviezen en kregen inzicht in hun gebruik door metingen. Daarnaast verzorgde Rienks EAP cursussen en werd de coöperatie BOnDS (Bredase Ondernemers in Duurzame Samenwerking) opgericht.


Advies en maatwerk
Klanten met verschillende achtergronden kwamen naar Rienks EAP met de vraag hoe zij hun energierekening konden verlagen in combinatie met het aanbrengen van heldere en ‘natuurlijke’ verlichting. Zo gaf Rienks EAP de scholen RSG Broklede en Markiezaat college duurzame verlichtingsadviezen tijdens de renovatie van hun gebouwen. Andere voorbeelden die de diversiteit aan klanten en vragen laat zien, zijn het uitvoeren van een licht- en verbruiksmeting in een magazijn op Schiphol en het meten van het binnenklimaat in een verzorgingstehuis.

Cursussen
Rienks EAP verzorgt ook in toenemende mate cursussen en trainingen. Zo was Rienks EAP medeorganisator voor de cursus Energiecoördinator in opdracht van FedEc. Deze cursus vond meerdere malen in verschillende vormen plaats, waaronder een in-house training ten behoeve van de gemeente Rotterdam. FedEc en Rienks EAP kijken momenteel of er in 2014 belangstelling is voor een vernieuwde cursus over duurzame verlichting.

Rienks EAP
De ontwikkeling van Rienks EAP die zich vorig jaar inzette, ging ook in 2013 verder. Samen met Senergy en AllEco Solar deelt Rienks EAP nu een kantoor in Breda. In het verlengde hiervan werd samen met zes andere zelfstandige adviseurs de coöperatie BOnDS opgericht om zo grotere en multidisciplinaire opdrachten uit te voeren en meer klanten te kunnen bedienen. De ervaren adviseurs van BOnDS hebben uiteenlopende expertises op het gebied van duurzaamheid; verlichting, installatietechniek, bouwkundig, openbare ruimte, natuur & milieu en vervoer & verkeer.

In het kader van het gemeentelijke klimaatuitvoeringsprogramma begeleidt BOnDS de uitvoering van het Bredase Energie Initiatief (BEI). Arjan Broers en Joost Rienks zijn hiervoor vanuit BOnDS verantwoordelijk. BEI heeft tot doel om van Breda een duurzame stad te maken. In eerste instantie loopt het programma van 2013 tot 2017. Door het aangaan van een convenant zeggen organisaties toe hun energieverbruik in drie jaar tijd met 10% te reduceren. Dit monitoren zij en geven dit jaarlijks door. Om dit proces begeleiden zijn er bijeenkomsten voor deelnemers en geïnteresseerden. Naast voorlichting vindt op deze bijeenkomsten ook kennisuitwisseling plaats. Met de ervaring en expertise op het gebied van duurzaamheid is BOnDS de aangewezen partij om dit initiatief succesvol te begeleiden en zo een duurzaam Breda te realiseren!

2014
In het nieuwe jaar helpt Rienks EAP u ook weer graag met uw energie- en verlichtingsvraagstukken. Wilt u meer weten over de veelzijdige diensten, neem dan een kijkje op de website. Dankzij de oprichting van de coöperatie BOnDS kunt u ook voor grote multidisciplinaire en innovatieve projecten terecht bij Rienks EAP. Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond, voorspoedig en energiezuinig 2014!