Project overzicht

Rienks EAP werkt mee aan duurzaam Stadshotel Woerden

Rienks EAP adviseerde in opdracht van Senergy Consult onlangs het Stadshotel Woerden over de overgang naar energiezuinige verlichting. Dit is onderdeel van een grote renovatie. Het historische stadshotel wil graag luxe en duurzaamheid combineren en zo een GreenKey-certificering halen voor duurzame horecaondernemingen. Na de renovatie is het arsenaal in hartje Woerden omgetoverd tot een luxe hotel.

 
Samen met interieurarchitect Amiran Simhy en Senergy is er eerst een ontwerp gemaakt. Hierin wordt veel gebruik gemaakt van LED- en spaarlampen met warme en sfeervolle kleuren. Voor belangrijke ruimtes, zoals het restaurant en de lobby, zijn er ook 3D-computersimulaties gemaakt. Deze artist-impression laat duidelijk zien wat het effect van de verlichting op de ruimte wordt.
Deze zorgvuldige voorbereiding heeft er aan bijgedragen dat het hotel een luxe en gezellige sfeer krijgt, maar waarin ook het energieverbruik laag is. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de kleurkeuze van de lampen, zodat de kleuren en materialen van het interieur optimaal tot hun recht komen.
De integrale aanpak zorgt voor een besparing van tijd, geld en energie. Het resultaat levert het bewijs dat goed gebruik van duurzame verlichting een meerwaarde heeft voor de sfeer in een gebouw. Dit bijgestaan door een goede integratie van het esthetisch en technisch ontwerp.
Door het gebruik van de artist-impression is al op voorhand te zien welke gevolgen de verlichting op de ruimte heeft. Voor binnenhuisarchitecten is dit interessant, omdat zij op deze manier al inzicht krijgen hoe het ontwerp er uit gaat zien met het gebruik van de juiste verlichting. Zij kunnen hierdoor met een concreter ontwerp komen. Ook installateurs doen hier hun voordeel mee. Daarnaast is het voor horecabedrijven, restaurants, hotels en winkels interessant om te zien welke positieve effecten het plaatsen van de juiste verlichting binnen een pand heeft en daarnaast te besparen op de energiekosten.