Project overzicht

Huisartsenpraktijk Markt, Etten-Leur

Huisartsenpraktijk Markt uit Etten-Leur heeft uitbreidingsplannen. Deze bloeiende praktijk heeft meer ruimte nodig. De huisartsenpraktijk heeft aan Rienks EAP gevraagd hoe de uitbreiding het goedkoopst en energiezuinigst kan worden verwarmd en gekoeld.

Om aan de stijgende vraag naar zorg te voldoen gaat huisartsenpraktijk Markt uitbreiden. Aan het bestaande gebouw wordt een stuk aangebouwd. De ruimtes moeten worden voorzien van verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Hiervoor waren er 2 offertes met totaal verschillende technische oplossingen. Markt heeft aan Rienks EAP gevraagd deze 2 opties te vergelijken op het gebied van energiezuinigheid en kosten. Met speciale software is gesimuleerd wat het energieverbruik in beide situaties zou zijn en berekend wat bijbehorende kosten zouden zijn.

In een helder adviesrapport heeft Rienks EAP de kosten en energieverbruik van beide opties vergeleken. Hieruit bleek dat verwarmen en koelen met een warmtepomp 16% bespaarde tov het alternatief (HR CV-ketel + losse airco). Dankzij ons advies besparen de huisartsen €3600,- en wordt 20% minder CO2 uitgestoten.