Nieuws overzicht

Lichtcongres “Licht 2014” wil innovatie stimuleren

Na de Nuclear Security Summit staat er in dit najaar nog wat bijzonders te gebeuren in het World Forum in Den Haag. Eind september vindt ons internationaal congres over alle factoren van licht en verlichting plaats. Licht 2014 wordt gehouden van 22 tot 24 september. Het is de 21ste editie van dit tweejaarlijks lichtcongres dat de NSVV organiseert in samenwerking met de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse lichtgenootschappen.

Als deelnemer aan Licht 2014 krijgt u een gevarieerd programma aangeboden over een groot scala aan onderwerpen die met licht en verlichting te maken hebben. “Het programma is door een groep van internationale wetenschappers en praktijkdeskundigen samengesteld”, vertelt Paul Settels, namens de organisatie van het congres. “Hierdoor is het zowel voor de wetenschappelijke deelnemer als ook voor de deelnemers die puur uit de praktijk komen aantrekkelijk gemaakt.”

Het congres bestaat uit lezingen – verdeeld over 3 zalen –, postervoordrachten, interactieve workshops en praktijkexposities. “Zo kan de deelnemer ‘shoppen’ en volledig aan zijn trekken komen”, aldus Settels.
“Enkele van de vele onderwerpen zijn: licht en gezondheid, licht en architectuur en intelligente straatverlichting. Ook wordt er een daglicht-workshop gegeven met medewerking van de TU Delft.” Andere onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn de opkomst van nieuwe lichtbronnen (zoals LED, OLED en plasma) en het meten van licht- en verlichtingsgrootheden.
Het gehele programma is te vinden op http://licht2014.nl/programm-licht2014.pdf

“Dit tweejaarlijks lichtcongres is hét platform waar wetenschap en praktijk samenkomt en ideeën en resultaten worden uitgewisseld”, vertelt Settels. “Licht 2014 wil ook een aanzet geven tot ‘out of the box’-ideeën en innovaties. De grootte van het World Forum laat veel deelnemers toe. En hoe meer deelnemers, des groter de kans op vernieuwende ideeën.”

Het congres is bedoeld voor iedereen die direct of indirect met licht en verlichting te maken heeft. Settels noemt hierbij onder meer alle leden / vrienden van de NSVV, architecten, interieurarchitecten, facilitaire managers en projectontwikkelaars die nieuwe en energiezuinige verlichting in hun gebouwen willen. Ook fabrikanten, importeurs en leveranciers van lichtgerelateerde producten zullen van 22 tot en met 24 september van de partij zijn in het World Forum. “Datzelfde geldt voor de ontwerpers en adviseurs van lichtplannen en lichtsystemen, de makers en bedenkers van domotica en gebouwbeheerssystemen”, stelt Settels: “Licht 2014 is een interessant congres voor een ieder die licht een warm hart toedraagt."

Op zondagavond 21 september om 19.00 uur is de traditionele begroetingsavond en hopen we u de hand te mogen schudden. Ondanks dat de taal tijdens de lezingen Duits is, is het voor ons Nederlanders goed te volgen. In de wandelgangen en daarbuiten is Engels doorgaans de voertaal. Dus om de taal hoeft u zich geen zorgen te maken.

Kijk voor informatie, programma en aanmelding op www.licht2014.nl