Nieuws overzicht

Het eind van 2012 komt in zicht

Voor Rienks EAP was het een geslaagd jaar. Dankzij mijn maatwerkadviezen gingen uiteenlopende klanten flink besparen op hun energiekosten. Ook was er meer vraag naar meetdiensten op het gebied van verlichting en energieverbruik. In 2012 heeft Rienks EAP zich ook als organisatie verder ontwikkeld. Deze ontwikkeling hoop ik in 2013 door te zetten.


Meer meetdiensten
De vraag naar de meetdiensten nam toe. Zo deed Rienks EAP een meting naar het elektriciteitsverbruik in de kamers van het Eftelinghotel. Bij een zorginstelling in Naarden en op het Prinsentuincollege in Oudenbosch wordt de temperatuur en luchtvochtigheid gemonitord.

Advies en maatwerk
Rienks EAP gaf onder andere energiebesparende adviezen voor de wegdekverlichting van Nederlands langste toltunnel en meerdere Verenigingen Van Eigenaren. Deze VVE’s verlaagden hun energierekening door te besparen op het verbruik van verlichting, ventilatie en wegdekverwarming van de parkeerkelder. Voor de aula van het Zoomvliet college in Roosendaal maakte Rienks EAP een lichtplan. Dit resulteerde in tachtig procent energiebesparing, een optimale mix van dag- en kunstlicht, een mooie natuurlijke lichtinval en mooie stijlvolle lampen. Verder reduceerden elf scholen van het ROC West-Brabant hun energieverbruik fors door het beter afstellen van de installaties, zoals de verwarming.

Rienks EAP
Rienks EAP ontwikkelde zich dit jaar verder als bedrijf. In oktober 2012 werd de eerste nieuwsbrief verstuurd. Via deze manier wordt u op de hoogte houden van aansprekende projecten, diensten, trends en actualiteiten op het gebied van verlichting en energie. Daarnaast werd er een nieuwe energiezuinige bedrijfsauto aangeschaft. Om het netwerk te vergroten en gebruik te maken van aangrenzende expertise werkt Rienks EAP nu één dag in de week vanuit kantoor van collega-adviesbureau Senergy in Breda.

2013
In het nieuwe jaar hoopt Rienks EAP ook weer veel tevreden klanten te adviseren, ondersteunen en faciliteren bij hun energievraagstukken. Wilt u meer weten over de veelzijdige diensten, neem dan een kijkje op de website. Door de krachten te bundelen met andere adviseurs kan Rienks EAP u ook helpen met grotere projecten. Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond, voorspoedig en energiezuinig 2013!