Nieuws overzicht

Het Bredaas Energie Initiatief in 2014 van start

Het Bredaas Energie Initiatief (BEI) is het eerste energieconvenant voor Bredase organisaties. De Gemeente Breda heeft samen met BOnDS (een groep Bredase duurzaamheidsadviseurs) het initiatief genomen voor dit convenant, dat tot doel heeft bedrijven en instellingen te stimuleren om in de komende 3 jaar 10% CO2 te besparen.

Het convenant is onderdeel van het project de “Bredase energie uitdaging voor bedrijven” uit het Uitvoeringsprogramma Klimaat 2013-2016 van de Gemeente Breda.

Dubbele winst
Energie besparen en daarmee de CO2-emissie reduceren is goed voor Breda. De gemeente blijft daarmee aantrekkelijk voor ondernemers en particulieren en voldoet aan de Europese klimaatdoelstellingen. Maar het is vooral ook voordelig voor de organisaties zelf, die hiermee kosten kunnen besparen en zichzelf kunnen profileren. 10% energiebesparing is een goed begin voor het beperken van de continu stijgende energiekosten.

Stand van zaken
Op dit moment is zich een koplopersgroep aan het vormen die op 20 februari 2014 het eerste energieconvenant zal ondertekenen. De ondertekening zal plaatsvinden tijdens de volgende bijeenkomst van het Uitvoeringsprogramma Klimaat 2013-2016 in het oude Bosch-gebouw aan de Kapittelweg 10. Namens de gemeente Breda zal wethouder Cees Meeuwis tekenen. Gastheren zijn Derk Hueting en Maarten de Leng. In januari zal een aankondiging gedaan worden in de media, die ook verslag zullen doen van deze unieke gebeurtenis.

Interesse en contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ghislain Rooijmans van Gemeente Breda of Arjan Broers van BOnDS coöperatie.