Nieuws overzicht

Condomerie Amsterdam: maatwerk in combinatie met verschillende technieken

Onder het motto dat een duurzame samenleving bij jezelf begint, nam Theodoor van Boven, eigenaar van de Condomerie in de Amsterdamse Warmoesstraat, contact op met Rienks Energie Besparende Adviezen & Projecten. Van Boven zet zich in voor het verduurzamen van de condoombranche en is groot voorstander van het cradle-to-cradle principe.

Aanpak
Zijn vraag luidde “hoe kan ik mijn eigen bedrijf duurzamer en energiezuiniger maken?”. Voor de aanpak van deze vraag onderscheidde Rienks EAP drie zaken. Ten eerste hoe kan de verlichting in de winkel, het kantoor en magazijn energiezuiniger gemaakt worden. Door samen met de eigenaar door het pand te gaan en de wensen en eisen te inventariseren, werd inzicht verkregen in het verbruik. Ten tweede analyseerde Rienks EAP het verbruik van de aanwezige elektrische apparaten. Dit werd gedaan door veertien dagen achtereen ieder uur het verbruik te meten. Tot slot werd een ander bedrijf aanbesteed om een energieprestatie advies (EPA-U) uit te voeren en een energielabel toe te kennen.

Resultaten
Aanvankelijk verbruikte de Condomerie 10.000 kWh per jaar. Er bleek maar liefst 34% electriciteitsbesparing te halen. In een aantal ruimtes liep dit zelfs op tot 80%. Dit door het aanbrengen van een combinatie van zuinige lampen en sensoren. Het ‘s nachts en op zondag uitschakelen van apparaten en het aanbrengen van sensoren kan nog eens 10% extra besparing opleveren. De EPA-U wordt binnenkort uitgevoerd. Dan wordt ook duidelijk hoeveel er op verwarming bespaard kan worden. Het energieverbruik daalt naar verwachting tot 5.500 kWh.

Ook interessant voor…..
Rienks EAP is bijzonder trots op deze resultaten. Door stap voor stap de klantvraag aan te pakken en maatwerk te leveren bleken besparingen van 40-45% mogelijk. Daarnaast zijn er nu minder lampen nodig die ook nog eens langer meegaan. Dit project laat goed zien wat een combinatie van technieken samen met persoonlijk- en op maat gesneden advies kan opleveren.
Daarom kan het ook voor andere bedrijven, scholen, VVE’s en overheden met een hoge energierekening interessant en rendabel zijn om een dergelijk onafhankelijk maatwerkadvies te krijgen en zo inzicht te hebben in hun energierekening en deze te verlagen.
Is dit voor u ook interessant? Neem dan contact met ons op.